Täytyy nyt välillä kai kirjoittaa ihan aiheestakin, joten tutkailin ihan blogin alkuperäisen idean kannalta tämän kevään trendejä. Päädyin Fashionologie-sivustolle, jonne joku ystävällinen oli koonnut 26 kohdan listan kevään trendeistä catwalkeilla.

Se nyt on sanomattakin selvää, että läheskään kaikki catwalk-ihanuudet eivät sovellu ihan maijameikäläisen garderoobiin. Varsinkin xl- kokoiset ja toisaalta myös isorintaiset naiset havaitsevat tämän väistämättä.

Trendi numero 1: Laskokset ja vekit.

Hmm. Miksei, vekkihame on vaatekaappini vakiovaruste, tosin itse pidän paksummista kankaista, kun taas näytöslavoilla vilkkuivat neitokaisten reidet viehkosti kankaiden lävitse. Hameenhelmojen pituus puolestaan miellyttää, aina ei tarvitse pukeutua miniin näyttääkseen hyvältä :)

Trendi numero 2: Pyöristetty hartialinja.

Ehei. Ei ei ei. Ei sovi mielestäni kenellekään, eikä varsinkaan isorintaiselle. Fashionologie'n listalle päässeistä catwalk-kuvista ainoastaan Jil Sanderin metsänvihreä jakku ja shortsit -yhdistelmä sai aikaan positiivisia väristyksiä, ja pakko sanoa sekin, että mikäli tuon aikoo päällensä pukea, on oltava melkoisen rinnaton tapaus (kuten catwalk-mallit yleensä ovat...).

Trendi numero 3: Mustavalkoinen.

Öö... Mikä trendi, kysyn vain. Musta ja valkoinen ovat aina tyylikkäitä, joten trendistä on mielestäni turha puhua, vaikka mustavalkoinen nopeasti yleistyisikin catwalkeilla. Sivuston catwalk-kuvat eivät sykähdyttäneet leikkaustensa osalta (tylsää ja laatikkomaista!). Kuitenkin musta on ystävä, ja valkoiseenkin minulla on viha-rakkaussuhde, joten black and white it shall be.

Meidän rintavampienkin osalta kyseinen väriyhdistelmä toimii, sillä varmasti jokainen tietää, kuinka mustan ja valkoisen oikealla sijoittelulla voidaan korostaa ja häivyttää vartalon kurveja tarpeen mukaan...

Trendi numero 4: "Bra Tops" - rintsikkatopit.

Eijeijeijei. Ei näin. Ei todellakaan. Ja varmasti turha edes mainita - lienee meille kaikille isorintaisillekin sanomattakin selvää - että ei, tämä ei ehkä ihan ole meidän juttumme (muutoin kuin alusvaatteena), ellemme halua päätyä samaan kategoriaan barbie-pinkkien glitterbimbojen povipommien kanssa (joita vastaan minulla ei sinänsä ole mitään - en vain itse halua leimautua sellaiseksi).

Trendi numero 5: Pitsi.

Oikein annosteltuna, oikein sijoiteltuna varsinainen napakymppi, mutta jälleen kerran petyin catwalkien tarjontaan. Läpinäkyviä pitsihameita ja jakkuja jälleen kerran. Milloin muodinluojat oikein tajuavat, että vähemmän on enemmän - ainakin itsensäpaljastelun osalta! Itse pidän pitsistä, mutta toistaiseksi kaapistani ei juurikaan pitsiä löydy.

Trendi numero 6: Siksak-kuviot.

Ei. En vain tykkää. Lainkaan. Sekavilla kuvioilla kun ei (vastoin yleistä käsitystä) kannata yrittää rintojaan peitellä. Siten muuttuu vain muodottomaksi möykyksi. Kirjoittajan (Christina Perez) mukaan siksak-kuvio "on uusi raita". Ei muuten ole. Raita on raita, ja sellaisena pysyy.

Trendi numero 7: Läpinäkyvät kengät.

Ei. Ehei. Kuka muka oikeasti haluaa hiostavan vinyylinlärpäkkeen ihoaan vasten?

Trendi numero 8: 20-luku.

Yksi lempparivuosikymmenistäni, vaikka isorintaisen onkin vaikea tuota tyyliä hyödyntääkään, kun kyseisen vuosikymmenen tyyliin kuului myös tikkulaihuus ja poikamaisuus. Taitava pukeutuja poimii kuitenkin tältäkin vuosikymmeneltä tyyliinsä niin jazz-tyylisiä yksityiskohtia kuin madalletun vyötärölinjankin. Vink vink!

Trendi numero 9: "Verkkarihousut".

Otsikko ei kerro vaatteesta juuri mitään, mutta aika mitäänsanomaton on kyllä itse trendikin: Miestenhousut kohtaavat verkkarit - löysälinjaisia puvunhousuja rohkeilla kontrastiraidoilla (jotka puolestaan ovat tuttuja 90-luvun ah-niin-muodikkaista verkkareista...) Ei näin. Housujen väljyys kuitenkin tasapainottaa isompiakin rintoja, joten kokonaan en tätä trendiä tyrmää. Sivuraidat jättäisin pois.

Trendi numero 10: "One Shoulder":

Yksiolkaimiset mekot. Ihan toimiva juttu - mikäli rinnat ovat tarpeeksi kiinteät. Roikkuvampi rintavarustus vaatii kunnon liivit, joten siinä tapauksessa jättäisin yksiolkaimiset mekot väliin (sillä yksiolkaiminen mekko, jonka alta vilkkuu poloinen rintaliivinolkain ei enää ole yksi- vaan kaksiolkaiminen).

Trendi numero 11: Siniset printit.

Hmm. Tähän ei ole juurikaan sanottavaa. Jokainen kai itse päättää, toimiiko sininen väri. Hyvä puoli on se, että varmasti jokainen löytää jonkin itselleen sopivan sinisen sävyn, mutta toisaalta en itsekään ole mikään sinisen fani, joten... Hmm.

Trendi numero 12: Läpikuultavat takit.

Vinyylianorakki? Juu ei. Hiostavat sadetakit on jo keksitty, enkä niistäkään ole erityisemmin viehättynyt - varsinkin, kun sateenvarjot vaan ovat niiiiiiiin söpöjä.

Trendi numero 13: Kesäpuvut.

Juu. Ihan mukava look. Vaaleat shortsiasut bleisereineen ovat kieltämättä nappivalinta kesällä. Syksyllä sävynvaihto harmaaseen tai ruskeaan - ja kirkkaanväriset sukkikset alle. Juu. tykkään. Sopii isorintaisellekin, kunhan bleiserin jättää napittamatta.

Trendi numero 14: Paljaat olkapäät.

Tämäkin on kiva. Olkapäiden paljastelu tapahtuu siis olkainten ja erilaisten "hihakkeiden" välistä. Sopii hyvin isorintaiselle, sillä paljaat olkapäät vetävät huomion mukavasti pois rinnoista. Erityisesti pidän Fashionologie'n sivullekin päässeestä Ralph Laurenin valkoisesta unelmasta. Tämän trendin olettaisin näkyvän erityisesti iltapukeutumisessa, mutta enpä panisi pahakseni myöskään olkapäät paljastavaa puseroa omassa vaatekaapissani. Tykkään <3

Trendi numero 15: Laskostetut kynähameet.

Uu. Nam. Juurikin näin. Itsekin olen kynähameen perään haikaillut, mutta vielä en ole löytänyt mieleistäni (se ainoa oikeasti namu h&m:n verkkokaupasta oli jo myyty loppuun  . Itse pidän enemmän ihonmyötäisistä kynähameista, mutta eipä nuo laskostetutkaan mallit mielestäni näytä lainkaan hassummalta.

Trendi numero 16: Pitsimekot.

Umh. Enkö jo kommentoinut pitsiä? Pitsiä pitsiä pitsiä. Ei lainkaan lempitrendejäni, se on pakko myöntää. Toimii kieltämättä paremmin iltapuvuissa kuin arkipukeutumisessa, mutta edelleenkin kaipaan toista kangasta läpinäkyvän pitsin alle.

Trendi numero 17: Napatopit.

Ei, nyt ei kyseessä ole sellaiset aivan ihonmyötäiset Britney Spears-topit (varmaan jokainen muistaa kuvan BS:sta aivan alkuvaiheen musiikkivideolta valkoisessa topissaan?). Nyt toppi saa laskeutua rintojen (jos sellaiset sattuu omistamaan) alta vapaasti. Mikä siis tarkoittaa sitä, että vaikka navanseutua kelpaisikin esitellä, näyttää rintamus tällaisen teltan alla muodottomalta möhköltä. Eli kiitos, mutta ei kiitos.

Trendi numero 18: Pastellisävyt.

No kuka tykkää mistäkin.

Trendi numero 19: Verkkokankaat.

Ei taaskaan mun juttu.

Trendi numero 20: Valkoista kaikissa muodoissaan.

Eräs lempibloggaajistani osui siis napakymppiin eilisen postauksensa asuvalinnan kanssa (lukekaa koko postaus, niin ymmärrätte mitä tarkoitan). Valkoinen on kieltämättä hankala ja arka väri, mutta mikäli sitä uskaltautuu käyttämään, erottuu varmasti positiivisesti meistä muista harmaa/ruskea/musta-pakkomielteisistä suomalaisista. Suosittelen.

Trendi numero 21: Mandariini.

Sopii isoina pintoina harvalle, mutta asusteissa aika herkku.

Trendi numero 22: Vyötäröröyhelöt.

Sanana kamala, mutta toimii, mikäli haluaa luoda vaikutelman täydellisestä tiimalasista, eikä lantiolle ole jo valmiiksi kerääntynyt vararengasta. Vararenkaan kanssa tämä ei oikein ikävä kyllä toimi. Muutoin tässä on kyllä mukavaa vintage-henkeä (mikä on aina plussaa) ja tämä trendi soveltuu hieman isorintaisemmallekin.

Trendi numero 23: Kukkakuviotrippi.

60's acid trip meets English countryside. Ei oikein minun makuuni. Riippuu toki paljon toteutuksestakin.

Trendi numero 24: Minishortsit.

En ihan hirrrveesti tykkää (less is more, paitsi minishortseissa), mutta toisaalta ei tämäkään trendi sieltä pahimmasta päästä ole - niin kauan, kunhan pakarat eivät vilku.

Trendi numero 25: Superglossy.

Kiiltoa siis, sen kaikissa muodoissa. Ja tästähän me boobsikkaammat emme tykkää. Himmeäkin kiilto (esim. satiinin) korostaa rintoja AINA väärällä tavalla (ja silti minulla on yksi musta satiinipaitapusero - miksi oi miksi?!?!?)

Trendi numero 26: Valkoiset korkokengät.

Nam. Tissit tai ei - tästä ei voi olla tykkäämättä!

 

Eli tätä mieltä tällä kertaa. Kuvia siis tuolla fashionologie'n sivuilla, jonne linkki tuolta postauksen ylälaidasta.

 

Puss o kram!

<3 Ninnou.